Gratis bezorging en montage in NL
Betalen in termijnen
Uniek Nederlands gepatenteerd ontwerp

5 tips voor ontspannen én ergonomisch werken vanuit huis!

Datum: 20/01/2022

Zo maak je thuiswerken leuker en verhoog je jouw productiviteit.

Thuiswerken, inmiddels zijn we er met z’n allen al behoorlijk aan gewend geraakt. Dat wil alleen niet zeggen dat deze manier van werken voor iedereen is weggelegd. Is jouw productiviteit thuis een stuk lager? Of heb je na afloop van een werkdag vaak last van rug-, nek- of vermoeidheidsklachten? Grote kans dat jouw manier van werken nog niet helemaal ergonomisch verantwoord is en wel even een boost kan gebruiken! Wij helpen je met 5 handige tips, zodat jij straks meer haalt uit je thuiswerkdag.

Tip 1: plan je dag

Een duidelijke planning maken is natuurlijk altijd een goed idee, maar zeker tijdens het thuiswerken een echte must. Hoe verleidelijk is het om snel even een wasje te draaien als je die ene saaie taak moet doen? Moet kunnen natuurlijk, alleen is het niet de bedoeling dat je vervolgens je werk niet afkrijgt. Houd hier dus rekening mee in je planning. Plan niet alleen zakelijke to do’s, maar ook huishoudelijke klusjes en genoeg ruimte voor ontspanning tussendoor in. Uitgebreid lunchen, veel bewegen en tussendoor een luchtje scheppen verhogen namelijk je productiviteit. En dat willen we, toch?!

Tip 2: afspraken maken

Werken jij en je partner beide vanuit huis, heb je regelmatig kids over de vloer of woon je met huisgenoten? In dat geval begint een ontspannen werkdag met het maken van duidelijke afspraken. Reuze gezellig natuurlijk dat je thuis bent, maar er moet wel gewerkt worden! Laat je partner of huisgenoten weten op welke tijdstippen je beschikbaar bent en wanneer ze je niet mogen storen. Ook met kids is het handig om ’s ochtends samen jouw planning door te nemen. Zijn ze nog jong? Spreek dan iets af waardoor ze weten wanneer ze jou absoluut niet mogen storen, zoals een lampje op je bureau of eettafel dat je aanzet zodra je in meeting zit.

Tip 3: schep orde in de chaos

Je hebt het vast weleens voorbij horen komen: ‘een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’. Niet voor niets, want het is echt zo. Voor een ontspannen werkdag is een nette werkplek essentieel. Richt daarom een prettige werkplek voor jezelf in. Het liefst in een ruimte waar je je fijn voelt; dit werkt namelijk inspirerend en heeft een positief effect op je productiviteit. Dus liever niet op een rommelige, kleine zolderkamer. Ook is het belangrijk om te investeren in goede – het liefst ergonomische – meubels, om zo comfortabel mogelijk te kunnen werken.

Tip 4: houd werk en privé gescheiden

Werk en privé gescheiden houden is een flinke uitdaging tijdens het thuiswerken. Toch is dit wel belangrijk om goed te kunnen ontspannen. Dus, is je werkdag voorbij? Sluit deze dan ook echt af door je werkplek op te ruimen. Dat gaat natuurlijk nog makkelijker als je een aparte ruimte in huis als werkplek kan inrichten, maar heb je deze luxe niet? Dan is onze Thuiswerktafel natuurlijk een mooie oplossing. Zo werk je overdag helemaal volgens de ergonomische richtlijnen en sluit je ’s avonds letterlijk in één beweging je werkdag af. Hoef je dus nooit meer in de avond of tijdens het weekend met een schuin oog naar je werkspullen te kijken. Wel zo prettig!

Tip 5: ergonomisch werken is key!

Zijn jouw armen en benen tijdens het werken in een hoek van 90 graden? Zit je altijd met een rechte rug? En kunnen je voeten dan nog steeds plat op de grond? Dan ben je al goed op weg. Zo niet? Dan is de kans groot dat je na je thuiswerkdag weleens kampt met rug-, nek- of vermoeidheidsklachten. Ergonomie is key als het aankomt op ontspannen en productief werken. Verdiep je daarom in de ergonomische richtlijnen en richt je werkplek hierop in. Geloof ons, het is de investering waard! Geen zin om je er zelf in te verdiepen? Kom eens langs in onze showroom en ervaar hoe de Thuiswerktafel jou het leven makkelijker maakt.

Thuiswerktafel logo Copyright © 2024 All Rights Reserved
cartmenuarrow-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram