Gratis bezorging en montage in NL
Betalen in termijnen
Uniek Nederlands gepatenteerd ontwerp

De ideale monitor voor jouw thuiswerkplek

Datum: 22/03/2022

Alle informatie om de perfecte monitor voor in je Thuiswerktafel te selecteren.

Je wilt een nieuwe monitor kopen, maar ziet door de bomen het bos niet meer? Daarnaast lees je over allerlei technische termen zoals USB-C, Daisy Chain en Vesa, waardoor je helemaal niet meer weet waar je moet beginnen. Wij zullen in dit artikel op een begrijpelijke manier proberen uit te leggen waar je rekening mee kunt houden bij de selectie van jouw monitor. Ook geven we je advies over hoe je de voor jou meest geschikte monitor eenvoudig kunt vinden.

Allereerst is het goed om een beeld te krijgen over welke technische keuzes er überhaupt bestaan en welke specifieke monitor eigenschappen belangrijk zijn in combinatie met de Thuiswerktafel. Daarnaast heeft iedereen natuurlijk zijn eigen ideale thuiswerkplek.

Technische monitor termen

Er zijn een aantal technieken die je moet kennen om jouw ideale monitor voor thuis te kunnen kiezen.

USB-C aansluiting met power delivery; Voorheen sloot iedereen zijn/haar laptop met een HDMI kabel aan op de monitor. Daarnaast werd met een tweede kabel de stroomtoevoer naar de laptop geregeld. Tegenwoordig is het mogelijk om zowel de beeldoverdracht als de stroomtoevoer via één kabel te laten lopen. Erg handig, want hierdoor hoef je minder kabels te gebruiken en wordt je werkplek minder rommelig. Dit heet USB-C met power delivery en is een functie waar steeds meer monitoren mee uitgerust zijn. Belangrijk is dat niet alleen je monitor maar ook je laptop USB-C ondersteunt. Heeft jouw laptop deze aansluiting niet? Dan kun je toch overwegen om een monitor met USB-C aan te schaffen. Zo ben je goed voorbereid op de toekomst en kun je USB-C gebruiken wanneer je later je laptop vervangt.

Een USB-C kabel heeft een ovale vorm.

Daisy Chain; Wanneer je twee monitoren aan wilt sluiten op je laptop, dan kun je overwegen om voor een monitor met Daisy Chain te kiezen. Dit betekent dat het eerste scherm waar je laptop op aangesloten is, wordt doorgelust naar het het tweede scherm. Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst heb je geen docking station meer nodig en offer je geen extra poort van je laptop op. Daarnaast heb je minder kabels in het zicht en houd je je werkplek overzichtelijk. Ook bij Daisy Chain is het belangrijk dat niet alleen je monitor maar ook je laptop deze functie ondersteunt.

Daisy chain voor een opgeruimde thuiswerkplek
Daisy Chain opstelling.

Monitor in combinatie met de Thuiswerktafel

Wanneer je één of meerdere monitoren wilt installeren in de Thuiswerktafel, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden. Allereerst adviseren wij qua grootte om voor een 24 inch monitor te kiezen, maar is het ook mogelijk om een 27 inch monitor te installeren.  27 inch is momenteel de maximale grootte voor een monitor.
Gebruik je het liefst twee monitoren? Er passen maximaal twee 24 inch monitoren in de Thuiswerktafel van 160 cm lang. In de tafel van 200 cm lang passen zowel twee 24 inch als twee 27 inch monitoren.

Voor de Thuiswerktafel schrijven we geen maximale monitor dikte voor. Niettemin, het mooiste is om voor een zo dun mogelijke monitor te kiezen. Hoe dunner het scherm, hoe mooier hij past bij de tafel. Een monitor tussen de 4 cm en de 5,5 cm dik is een goede keuze. Dunner mag natuurlijk altijd.

Aansluitingen van de monitor moeten zich aan de onderzijde van het scherm bevinden. Bij sommige monitoren bevinden de aansluitingen zich aan de achterkant. Deze zijn niet geschikt voor gebruik in de Thuiswerktafel want hierdoor kan de monitor niet strak tegen de "wand" van de Thuiswerktafel gemonteerd worden.

Wij bieden dunne monitor beugels zodat je de monitor in de tafel kunt monteren. Daarbij is het belangrijk dat jouw monitor een Vesa aansluiting heeft. Dit is niks meer dan 4 gaatjes op een vaste afstand aan de achterkant van je monitor. Zitten er 4 gaatjes achter in je monitor -zie onderstaande plaatjes-, dan is dit altijd een Vesa aansluiting. 

Persoonlijke voorkeuren voor je monitor thuis

Na het lezen van de bovenstaande informatie heb je hopelijk een beter beeld gekregen van het aanbod van verschillende monitoren. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om jouw persoonlijke werkplek voorkeuren. Om eenvoudig te zoeken naar de monitor die voldoet aan al jouw wensen, kun je gebruik maken van de prijsvergelijkingswebsite Tweakers.net. Deze website biedt veel filter opties die je helpen om eenvoudig de juiste keuze te maken.

Welke monitoren adviseert Thuiswerktafel? Zelf gebruiken wij Samsung S60A monitoren. Deze vind je terug in onze foto en video uitingen en in onze showroom. Naar onze mening een erg fijne monitor. De monitor beschikt over zowel USB-C met power delivery als Daisy Chain en kan perfect gebruikt worden in combinatie met de Thuiswerktafel.

Heb je een specifieke vraag na het lezen van dit artikel?
Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je voorzien van persoonlijk advies.

Thuiswerktafel logo Copyright © 2024 All Rights Reserved
cartmenuarrow-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram